Samenwerken
Samenwerken Shutterstock

Workshop “Samenwerken en samenspel” voor kinderen

22 november 2022 om 13:38 Overig Deel je nieuws

Kinderpraktijk BinnensteBuiten in Harderwijk verzorgt op regelmatige basis workshops voor kinderen in de leeftijd van 5-10 jaar. Voorop staat het versterken van de persoonlijke basis van het kind.

Samenwerken staat centraal. Niet tegen elkaar of voor jezelf maar mét elkaar een gezamenlijk doel bereiken. Plezier en betrokkenheid met elkaar staan voorop. Je kind oefent vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in een groep.

Samenspel heeft een positieve invloed op de ontwikkeling. Je kind leert te overleggen, naar elkaar te luisteren, samen beslissingen te nemen en creatief te denken.

Zo oefent en leert je kind:

 communicatievaardigheden: naar elkaar luisteren, je mening kunnen geven denkvaardigheden: strategisch kunnen denken en probleemoplossend vermogen samenwerkingsvaardigheden: omgaan met afspraken en regels: regels kennen en in de praktijk brengen, bedenken, flexibel veranderen of aanpassen. Dit bevordert de intelligentie en de creativiteit. 

In een samenwerkingsspel leert je kind dat je een doel kunt halen of niet kunt halen. In elk spel werken de spelers samen om een bepaald doel te halen. Dat kan lukken óf niet lukken. Wanneer het doel niet behaald is, gaan kinderen vaak vanzelf al samen kijken hoe het een volgende keer beter kan. Zo zet een samenwerkingsspel ook aan tot verder leren en verder ontwikkelen.

Er is een hoge mate van betrokkenheid bij het spel en kinderen kunnen er echt in op gaan. Elk kind kan meedoen op zijn of haar niveau.

Tijdens deze workshop gaan we interactief aan de slag met diverse activerende samenwerkingsspelen waarin we- naast samen plezier maken, leren gezamenlijk een doel te bereiken. Bij ieder samenwerkingsspel blikken we op een positieve wijze terug op wat er onderling gebeurde en wat we hieruit leren.

Locatie: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk

Tijdstippen:

 14:00 – 15:00 uur voor leeftijdsgroep 5-7 jaar 15:30 – 16:30 uur voor leeftijdsgroep 8-10 jaar 

Kosten: 20 euro p.p. Aantal kinderen: 1-10

Meer informatie en/of opgave: www.kinderpraktijkbinnenstebuiten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie