‘Betoverende’ chansons van trio Britta Maria, Maurits Fondse en Oleg Fateev in Centrum de Zin in Harderwijk

19 november 2023 om 13:00 Muziek

HARDERWIJK Het door de Nederlandse muziekwereld bejubelde trio Britta Maria, Maurits Fondse en Oleg Fateev speelt en zingt op vrijdagavond 8 december in het Harderwijkse Centrum de Zin.

Voor de pauze spelen en zingen ze hun liedjes van hun hooggeprezen album ‘De Omweg’. Met teksten van onder andere Ivo de Wijs, Jan Boerstoel, Flip Noorman, Jan-Simon Minkema en van henzelf. De composities zijn allemaal van de hand van Marits Fondse.

Na de pauze speelt dit trio, zoals ze al jaren met veel succes doen, ontroerende en opzwepende Franse Chansons van Brel, Aznavour, Barbara, Gainsbourg, Piaf, Montand, Zaz en Pravi.

Line up: Britta Maria: zang en tekst Maurits Fondse: piano en zang Oleg Fateev: accordeons, melodica.

De pers was lovend over het nieuwe album De Omweg. NRC gaf het vier sterren en schreef ‘Luisterliedjes met zuivere poëzie. Ook het Theaterparadijs deelde vier sterren uit, voor het nummer ‘Azavour mon amour’. Frits Spits was ook onder de indruk: ,,IJzersterke teksten en muzikaal van een ongekend hoog niveau.’’ En het Noord-Hollands Dagblad schreef: ,,Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond.’’

Het optreden in Centrum de Zin begint vrijdagavond 8 december om 20.15 uur. Toegang vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via centrumdezin.nl voor 12 euro of aan de zaal, dan kost een kaartje 15 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie