OV-ambassadeurs geven voorlichting
OV-ambassadeurs geven voorlichting provincie Gelderland

Inloopspreekuur voor senioren over het openbaar vervoer

18 februari 2022 om 12:13 Lokaal Deel je nieuws

Corona heeft een tijdje roet in het eten gegooid maar de inloopspreekuren over het openbaar vervoer gaan in Ermelo weer beginnen!  
Op 2 maart is het eerstkomende spreekuur.

Wanneer: elke eerste woensdagmorgen  van de maand.
In de komende periode ook op 6 april, 4 mei, 1 juni, 6 juli en 3 augustus.

Hoe laat: van 9.30 tot 11.00 uur.
Waar: Station Ermelo in Vanneau Café, Dokter van Dalelaan 9, Ermelo.

Maakt u liever gebruik van het telefonisch spreekuur?  Dat kan ook. Ambassadeurs staan voor u klaar op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur en op maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Zij zijn bereikbaar via 038-3037010.
OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het spreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over onder meer de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen of telefonisch contact opnemen (gebruikelijke belkosten).

Meer informatie
De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten.

Naast inloopspreekuren organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en proefreizen.

Kijk op www.ervaarhetov.nl. voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.

 Voor vragen kunt u bellen met 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie