Het motto is van de campagne is: ons klimaat, jouw omgeving, jouw invloed.
Het motto is van de campagne is: ons klimaat, jouw omgeving, jouw invloed. Pixabay

Klimaatcampagne Gelderland zet in op duurzaamheid

Duurzaamheid

REGIO ,,Het geeft vooral een goed gevoel dat je samen iets voor elkaar krijgt. Iets dat ertoe doet. Zo horen bij het windpark ook een omgevingsfonds en groenfonds. Daar wordt de omgeving duurzamer van en de mensen beter. Daarom heb ik een aandeel gekocht in Windpark Koningspleij via Rijn en IJssel Energiecoöperatie.” Aan het woord is Xeni (30). Ze vertelt waarom zij een klein aandeel heeft gekocht in een windpark. Haar verhaal is onderdeel van de klimaatcampagne van provincie Gelderland.

 Xeni (30) vertelt hoe ze samen met andere burgers ervoor zorgt dat er duurzame stroom wordt opgewekt gelijk aan de elektriciteitsbehoefte voor 11.000 huishoudens. Haar verhaal is nu te lezen en te zien via: onsklimaatjouwinvloed.nl.

Gelderlanders vertellen hoe ze samen met anderen onze wereld duurzamer en energiezuiniger maken. Het motto is: ons klimaat, jouw omgeving, jouw invloed. In de campagne staan Gelderlanders zelf centraal. Hiermee laten ze zien dat iedereen invloed kan uitoefenen, vooral als er wordt samengewerkt met anderen. De onderwerpen van de klimaatcampagne gaan over klimaat in de volle breedte. Dus ook over voedsel, mobiliteit, ondernemen en wonen. Het gaat dan vooral om gezamenlijke oplossingen en inspiratiebronnen. 

Wie een aansprekend verhaal heeft over een groep mensen die samen klimaatmaatregelen nemen is welkom om zich te melden. Meer informatie is te vinden op de website: gelderland.nl/projecten/ons-klimaat-jouw-invloed. En de provincie roept iedereen op om de campagne breed te delen om elkaar te inspireren.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Wethouder Weidema wil het anders en beter doen 3 uur geleden
Afbeelding
Word het visitekaartje van Museum Het Pakhuis 19 uur geleden
Afbeelding
Vaak verbitterde strijd: 50 jaar zelfstandig 20 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Op pad met de boswachter 12 aug, 14:51
Afbeelding
Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten 12 aug, 14:35
Afbeelding
Houten auto op twee wielen 11 aug, 13:00