Sparta Teams Trampoline
Sparta Teams Trampoline Alice Linthuis

Regiospringers Sparta 1e wedstrijd na anderhalf jaar

3 oktober 2021 om 20:31 Sport Deel je nieuws

De trampolinespringers van Sparta Ermelo sprongen zaterdag na anderhalf jaar coronastop weer hun eerste officiële teamwedstrijd in Ruurlo. Met een compleet nieuwe ploeg die pas een kleine twee maanden training erop hebben zitten, deden de nieuwkomers het verrassend goed. De Spartanen sprongen in teams tegen andere clubs en konden ook een individuele positionering behalen.

Medailles voor de instappers in de derde divisie

De 7-jarige Zoë Stade en 8-jarige Sacha Raven maakten een mooi debuut in de Instappers-klasse. Met respectievelijk brons en goud konden ze beretrots zijn. Bij de Pupillen debuteerden Lisa Visscher, Salomé Kusters, Valérie van Vliet. Zij sprongen hun oefeningen allemaal keurig uit en werden achtereenvolgens 16e, 11 en 6e. Marie-Elise van ’t Hof, die al meer ervaring heeft, bereikte de 5e plaats en Lynn van Braak wist verrassend het zilver te bemachtigen. Stacey Scheidt en Ilse Wouters debuteerden bij de Jeugdmeisjes I in de 3e divisie. Zij sprongen al verschillende salto’s in hun oefeningen. In de eindstand wisten ze de 6e en 7e plaats te bereiken. Bij de Jeugdmeisjes II 3e divisie sprongen Yasmin Ballallo en Thirza van Boxtel. Laatstgenoemde wisselde kortgeleden van turnen naar trampolinespringen en wist al een oefening met 4 salto’s uit te springen. Daarmee werd ze keurig 5e. Yasmin, die al meer ervaring heeft, bereikte een mooie 4e plaats in het klassement.

Tweede divisie ook succesvol

Bij de Jeugdmeisjes II in de 2e divisie sprong Britt Kroon haar wedstrijd en dat ging haar prima af. Met drie fraaie oefeningen bereikte ze de 4e positie. Bij de junioren 2e divisie namen 4 Spartanen deel.  Manja van Helden debuteerde met een moeilijke keuze-oefening en dat ging haar prima af (5e plaats). De lichtgeblesseerde Jula Arends wist toch de 4e plaats te behalen. Merel van de Kamp behaalde prima het brons, terwijl het goud onverwacht naar clubmaatje Caro Binnerts ging. In de seniorklasse 2e divisie sprong Sandra Rakhorst na roerige tijden weer een wedstrijd. Zij kon dik tevreden terugkijken na het behalen van de bronzen plak.

Teamresultaten

Sparta 3-3 – 9e

Sparta 3-2 – 5e  

Sparta 3-1 – 3e

Sparta 2-1 – 7e

Sparta 2-2 – 3e

Na de tweede wedstrijd op 6 november zal bekend worden welke teams zich geplaatst hebben voor het NK Clubteams in december. Op 9 oktober a.s. mogen ee landelijke springers van Sparta weer aan de slag voor hun allereerste wedstrijd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie