Zewe (links) maakt een punt in de achtste finale.
Zewe (links) maakt een punt in de achtste finale. Robbschermen

Fencing Ermelo levert felle strijd op Nederlands kampioenschap schermen

28 september 2021 om 07:33 Sport Deel je nieuws

Dit weekend vond in Ede het NK schermen plaats. Fencing Ermelo nam met vijf man deel. Na een zware dag schermen hebben twee van hen, Matthijs de Vries en Maxim Zewe, zichzelf weten te plaatsen voor de tweede dag. Zewe behaalde uiteindelijk een mooie veertiende plaats en De Vries bemachtigde uiteindelijk plek acht.

Op zaterdag wisten alle schermers van Fencing Ermelo de pouleronde door te komen. De Vries wist in zijn poule vijf van de zes partijen te winnen. Tristan Dekker, Zeb Visser, Arnout Post en Maxim Zewe wisten allen knap vier van de zes partijen te winnen. Daardoor waren zij allemaal vrijgesteld voor de eerste eliminatieronde. Helaas werden in de tweede eliminatieronde drie van de vijf schermers uitgeschakeld. Dekker en Visser verloren allebei met 10 – 15. Post kwam in de tweede eliminatieronde slecht op gang en kwam al gauw op een 7 – 2 achterstand. Hij kwam halverwege de wedstrijd nog goed terug, maar verloor uiteindelijk toch met 12 – 15. De Vries en Zewe kwamen wel twee eliminaties door en plaatsten zich bij de beste achttien die op zondag mochten strijden om de Nederlandse titel.

De zondag begon voor hen met een sterke poule. Beide schermers hebben zich uiteindelijk door weten te vechten naar de eliminaties. In de eerste eliminatieronde wist Zewe helaas niet te winnen. Hij bood wel goed partij, maar verloor met 15 – 9. De Vries maakte het spannend. Hij keek vroeg tegen een achterstand aan maar wist de score uiteindelijk knap om te buigen in een winstpartij: 15 – 13. Helaas wist De Vries in de kwartfinale niet te winnen. Daarmee eindigde hij uiteindelijk op een mooie achtste plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie