v.l.n.r. Annie van den Brink-Kamp, Hannie van den Brink-Stemerdink en Leny van Aalst-Smit
v.l.n.r. Annie van den Brink-Kamp, Hannie van den Brink-Stemerdink en Leny van Aalst-Smit 's Heeren Loo

Vrijwilligers bij ‘s Heeren Loo vieren jubileum: “Ze gaan in je hart zitten”.

8 november 2021 om 15:15 Mensen Deel je nieuws

Er zijn zoveel manieren om het leven van mensen met een verstandelijke beperking mooier te maken. En dat doen zo’n 600 vrijwilligers voor bewoners van ’s Heeren Loo op het woonzorgpark in Ermelo. Op dinsdag 2 november werden drie vrijwilligers in het bijzonder in het zonnetje gezet: Hannie van den Brink-Stemerdink, Annie van den Brink-Kamp en Leny van Aalst-Smit. Zij zijn maar liefst 50, 41 en 40 jaar vrijwilliger. In restaurant De Oude School kregen zij een sculptuur overhandigd, als dank voor hun goede zorgen in al die jaren.

Hannie van den Brink-Stemerdink is inmiddels 50 jaar vrijwilliger. Dat is ze nog steeds voor haar oude buurmeisje van vroeger. Ook met een andere bewoner had Hannie een hechte band. Tot het einde was zij betrokken bij deze bewoner: ze waakte bij zijn bed in zijn laatste dagen en hij is in haar armen gestorven.

Annie van den Brink – Kamp is al 41 jaar vrijwilliger. Zij ondersteunt op de Werkwijzer, een in- en ompakbedrijf. Samen met haar man is Annie ook gastgezin geweest voor meerdere bewoners van ‘s Heeren Loo.

Leny van Aalst-Smit doet al 40 jaar vrijwilligerswerk. Zij is nu betrokken bij de Bongerd, een woning voor doofblinde bewoners. Toen ze begon met vrijwilligerswerk was het wennen aan werken met mensen met een beperking, een beetje spannend zelfs. Nu gaat ze met veel liefde naar hen toe, bijvoorbeeld om samen te wandelen. Zoals ze zelf zegt: “Ze gaan in je hart zitten”.

Word ook vrijwilliger 
Wil jij ook iets betekenen voor bewoners van ’s Heeren Loo? Bijvoorbeeld samen op stap? Neem dan contact op met Marieke Posthouwer via marieke.posthouwer@sheerenloo.nl of door te bellen met 06 – 23 96 35 14.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie