Een culinair moestuindiner.
Een culinair moestuindiner. Eigen foto

Moestuindiner bij Museumboerderij de Mariahoeve in Putten, met nostalgisch én informatief tintje

11 juni 2023 om 14:00 Activiteiten

PUTTEN Museumboerderij de Mariahoeve houdt op de donderdagen 6 juli en 7 september een  culinair moestuindiner. Het diner bevat gerechten die gebaseerd zijn op de groenten die de gezusters Van den Brink vroeger in hun moestuin verbouwden. Chef-kok Andreas Bos geeft er een modern tintje aan. Het wordt voor de gasten een uniek viergangenmenu, geserveerd in de moestuin.

Andreas heeft veel ervaring als kok en houdt op een gepassioneerde wijze van zijn vak. Met zijn Marianne beheert hij de Museumboerderij aan de Kiefveldersteeg 11 in Putten. Samen met een zeer enthousiaste en gezellige groep vrijwilligers houden zij de boerderij in originele staat. Ook de groentetuin wordt met veel liefde en aandacht onderhouden op de wijze waarop de gezusters Van den Brink dat altijd hebben gedaan. Voor het moestuindiner gaat Andreas de groenten, de bloemen en de kruiden uit de moestuin gebruiken, zoals Geertje, Steventje en Maria dat gewend waren te doen. Doordat het diner wordt geserveerd aan tafels in de moestuin, kunnen de gasten niet alleen proeven, maar ook ruiken, zien en horen. 

Hierbij enkele voorbeelden van gerechten die men zou kunnen verwachten: tartaar van rode biet, selderij en komkommer, sla bavarois en knapperige kippenlevertjes (voorgerecht), pommes fondantes met een crème van pastinaak en andijvieblad gevuld met sukade (hoofdgerecht) en parfait van rabarber met gedroogde appeltjes en vlierbessenbloesem (dessert). Maar omdat nu nog niet bekend is wat de natuur op dat moment biedt, is hierover geen zekerheid te geven.

Het veelzijdige diner, met een uniek nostalgisch én informatief tintje, bevat een cocktail en een mooie amuse vooraf. Bij elk gerecht wordt een speciaal moestuindrankje aangeboden, dat ook weer bereid is met ingrediënten uit de moestuin.

In analogie met de eetgewoonten van de gezusters Van den Brink zijn de gerechten niet vegetarisch, maar met dieetwensen kan rekening worden gehouden. 

Het moestuindiner kost 47,50 euro per persoon, exclusief dranken. Desgewenst kan een bijpassend wijnarrangement worden geserveerd.

Opgave kan via info@mariahoeveputten.nl of whatsapp 06-30234032. Opgeven voor het moestuindiner kan tot een week van tevoren en u kunt dan ook uw eventuele dieetwensen doorgeven. Het moestuindiner start beide donderdagen om 18.00 uur. Bij slecht weer vindt het geheel plaats in de Schenkerij. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie