Uitvoering figuur door Philinde van ZEW Ermelo.
Uitvoering figuur door Philinde van ZEW Ermelo. J. Grootendorst

Synchroonzwemmers ZEW Ermelo laten goede vooruitgang zien tijdens minibeatwedstrijd in Raalte

18 maart 2024 om 10:56 Zwemmen

ERMELO In Raalte was er afgelopen zaterdag 16 maart de derde minibeatwedstrijd synchroonzwemmen van dit seizoen. Zwemvereniging ZEW Ermelo had voor deze wedstrijd vijf zwemmers afgevaardigd. 

De zwemmers mogen trots zijn op hun prestaties en hebben sinds de vorige wedstrijd flinke vooruitgang geboekt. Philinde in de Categorie 2 Zeilboot behaalde een mooie 8e plek. Carice en Marie-Louise in de categorie 3 Balletbeen behaalden voor een eerste wedstrijd een goed resultaat. Tess en Emilie in de categorie 4 spagaat behaalden een 8e en een 11e plek.

Deze wedstrijden zijn voor synchroonzwemmers tot 12 jaar die nog niet in het bezit van een Age 1 diploma. De minibeatwedstrijden bestaan uit een serie van vier wedstrijden in een seizoen. 

FIGURENWEDSTRIJD

Het afgelopen najaar en in de winter hebben de zwemmers meegedaan aan zogenaamde drie figurenwedstrijden. Bij de figurenwedstrijd worden de zwemmers beoordeeld op de technische uitvoering van een voorgeschreven figuur. Alle zwemmers moeten bij deze wedstrijd een zwart badpak aan met een witte badmuts zodat de jury de zwemmers zo objectief mogelijk kan beoordelen. Het lijkt een beetje op een turnwedstrijd waarbij in plaats van een uitvoering op een turntoestel een uitvoering van een figuur in het water door de jury wordt beoordeeld. 

Bij de wedstrijd voert elke zwemmer vier figuren uit die beoordeeld worden door vijf juryleden. Voor elk onderdeel geeft de jury punten met een score tussen de 0 en 3 punten. De hoogste en de laatste gegeven score die door de jury gegeven wordt, valt af voor de score. Daarnaast heeft elk figuur een moeilijkheidsfactor. De score wordt vermenigvuldigd met deze moeilijkheidsfactor. De score van alle figuren bij elkaar geeft de eindscore.

UITVOERINGSWEDSTRIJD

Het wedstrijdseizoen wordt eind juni afgesloten met een uitvoeringswedstrijd. Hierbij worden de zwarte badpakken en witte badmutsen ingeruild voor showbadpakken om een spetterende uitvoering te geven. De uitvoeringswedstrijd is een wedstrijd waarbij op muziek wordt gezwommen en de zwemmers een uitvoering kunnen geven als duo, trio, groep of eventueel solo.

PROEFLES

Synchroonzwemmen is een leuke, bijzondere en intensieve teamsport. Een combinatie van zwemmen en dansen waarbij je lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen nodig hebt. Voor kinderen die synchroonzwemmen ook eens willen uitproberen, kan men een mailtje sturen naar info@zew-ermelo.nl voor een proeftraining op dinsdagavond van 18.00 tot 18.45 uur in het nieuwe zwembad De Zanderij in Ermelo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie