Supplement F met v.l.n.r. Britt de Mots, Nova Breman, Ilse Koops, Tara Ruitenberg.
Supplement F met v.l.n.r. Britt de Mots, Nova Breman, Ilse Koops, Tara Ruitenberg. Sparta Ermelo

Turnsters Sparta Ermelo opnieuw in goede vorm tijdens tweede plaatsingswedstrijd in Putten

4 maart 2024 om 10:02 Turnen

ERMELO Afgelopen zaterdag hadden de meiden van de turndivisie van Sparta Ermelo, hun tweede turnwedstrijd in Putten.

De meiden Bo van Rijn, Mirthe Knol, Lieke van de Beek, Sharane Bennink, Sharayah Jerusha De Hoop en Monica van Nijhuis hebben zaterdag een goede wedstrijd geturnd in Putten. Ze haalden wederom een 1e plek op de plaatsingswedstrijd Bovenbouw supplement G. Met het team behaalden ze goede scores. Ze werden met het team op brug, balk en vloer 1e.

INDIVIDUELE PRESTATIES

Individueel hebben de meiden ook weer goed gescoord en veel moeilijke elementen laten zien. Mirthe en Sharayah behaalden samen de 3e podiumplaats. Sharayah behaalde een mooie 2e plek op sprong en werd 4e op brug. Mirthe behaalde de 1e plek op sprong en werd 4e op vloer. Ook Sharane liet mooie oefeningen zien op vloer en balk en werd hierop 2e en 3e. Met een vlekkeloze brugoefening werd Bo 2e op dit onderdeel.

TWEEDE RONDE

In de tweede ronde was het de beurt aan Anouk de Vries, Florien Post, Nathalie v.d. Akker en Vera Uljee om hun tweede wedstrijd in middenbouw niveau 5 te turnen. Gelukkig was Marit Bakker nu ook er bij. Waar bij de eerste wedstrijd een 4e plaats werd bereikt door het team, was vandaag goed te zien dat dit team hard getraind heeft. De meiden hebben laten zien dat zij thuis horen in dit niveau en waren gedreven om een hoger resultaat te behalen. Dit lukte uiteindelijk; de meiden behaalde een mooie 2e plaats. 

Het onderdeel balk was vandaag duidelijk de kracht van dit team. De meiden kregen een groot compliment van de juryleden voor de spanning en netheid op de balk. Het team werd dan ook eerste op dit onderdeel met maar liefst vier punten verschil. De individuele uitslagen worden later deze week bekend.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Van links naar rechts: Vera Uljee, Florien Post, Marit Bakker, Anouk de Vries, Nathalie van den Akker. - Sparta Ermelo

RONDE DRIE

In ronde drie waren de turnsters van niveau F aan de beurt. In dit team turnden Ilse Koops, Britt de Mots, Nova Breman en Tara Ruitenberg. Tara kon na een lange tijd er uit gelegen te hebben door een vervelende blessure weer mee turnen in de wedstrijd. De wedstrijd startte op vloer. Alle turnsters lieten een mooie oefening zien met nette series en sprongen. 

Na dit onderdeel was sprong aan de beurt. Hier werd onder andere een ‘yamashita’ geturnd door Ilse Koops. Ook bij de andere Sparta-turnsters ging sprong goed af.
Het volgende onderdeel was de brug. Na een lange tijd niet getraind te hebben op een brug met ongelijke leggers, werden er toch vrijwel vlekkeloze oefeningen geturnd. Als laatste hadden de turnsters het spannende onderdeel balk nog te doen. Geen van de turnsters heeft een val gehad van dit vrijwel lastige element.

Het team haalde een knappe eerste plaats met ruim drie punten verschil met de nummer twee. Individueel was Sparta ook van de partij. Ilse Koops wist brons te behalen, Britt werd tweede en Nova behaalde goud.

Aankomende week wordt bekend gemaakt wie zich heeft geplaatst voor de teamfinale, individuele- en toestelfinales. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie