DeVeDo is zaterdag 24 februari met een overwinning en een nederlaag naar huis gegaan vanuit Oostende. DeVeDo

Winst én verlies voor Ermelose rolstoelbasketballers van DeVeDo in BeNeLeague tegen Belgische Leuven Bears en Hubo Limburg United

26 februari 2024 om 11:00 Basketbal

ERMELO DeVeDo is zaterdag 24 februari met een overwinning en een nederlaag naar huis gegaan vanuit Oostende. De Ermelose ploeg nam het in de BeNeLeague op tegen het Belgische Leuven Bears en het Belgische Hubo Limburg United.

Tegen Leuven Bears laat DeVeDo gelijk zien de sterkere ploeg van de twee te zijn. Zo weet DeVeDo spelend vanuit een sterke verdediging met een 19-0 voorsprong te starten, wat tot een ruststand leidt van 30-6. Na rust gaat de ploeg uit Leuven wat sterker spelen en laten ze het verschil niet al te veel verder oplopen. DeVeDo blijft mooie aanvallen produceren en de eindstand van deze wedstrijd is uiteindelijk 58-29 in het voordeel van DeVeDo.

De tweede wedstrijd staat Hubo Limburg United op het programma. Eerder dit seizoen won DeVeDo met 67-61 van deze ploeg en het was een voorbode voor een spannende wedstrijd. De wedstrijd gaat gelijk op, waarbij DeVeDo in de eerste twee kwarten licht de bovenhand heeft, getuige de 18-19 voorsprong na het eerste kwart en een ruststand van 33-37. In het derde kwart willen de scores echter niet vallen aan Ermelose zijde en draait de voorsprong om in een achterstand van 51-47. De ploeg blijft zich terugknokken, maar aan het einde is het de ploeg uit België die de wedstrijd over de streep weet te trekken met 69-66.