Afbeelding
Pixabay

Science Café in De Mess Harderwijk over effecten veehouderij op gezondheid door hoogleraar milieu-epidemiologie Lidwien Smit

24 maart 2024 om 10:00 Natuur en milieu

HARDERWIJK Tijdens een nieuw Science Café op dinsdag 26 maart in De Mess Harderwijk gaat Lidwien Smit in op de effecten van de veehouderij op de gezondheid.

De belangstelling voor de gezondheid van mensen die in de nabijheid van veehouderijen wonen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Uit onderzoek blijkt dat in een gebied met veel intensieve veehouderij meer longontstekingen voorkomen. Het lijkt bijna gezonder om in de stad te wonen. Toch blijkt dit niet het geval te zijn. De effecten op de luchtwegen van veel veehouderijen in de omgeving zijn vergelijkbaar met de effecten van luchtverontreiniging door verkeer in stedelijke gebieden.


Smit is hoogleraar One Health en Milieu-Epidemiologie en hoofd van de ‘One Health Microbial’ groep van het Institute for Risk Assessment Sciences van de Universiteit Utrecht. De presentatie is in handen van Jan Douwe Kroeske. Heels & Sneakers zorgt voor de muzikale omlijsting.

Locatie is De Mess, Oranjelaan 11a te Harderwijk. Inloop vanaf 19.15 uur, aanvang lezing 20.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie