NMP krijgt 100 slimme meters van RABO

28 maart 2024 om 11:23 Lokaal Deel je nieuws

Om Duurzaam wonen te stimuleren heeft RABO Randmeren 100 Home Wizard P1 meters beschikbaar gesteld aan het NMP (Natuur- en MilieuPlatform Ermelo). Het NMP gaat deze uitlenen aan bewoners in Ermelo. Die bewoners kunnen dan hun stroom en gasverbruik heel actueel uitlezen in een App. Zo zien zij wanneer de meeste stroom en gas verbruikt wordt en kunnen zij verder besparen op energie. De P1 meter is een apparaatje dat de Slimme meter in de meterkast kan uitlezen.

NMP thuisbasis van Energiecoaches

Het NMP geeft al meer dan 30 jaar advies op het gebied van energiebesparen naast overige onderdelen als presentaties over natuur, onderhoud van de Natuurtuin Zandkamp, educatie aan scholen e.d. De afgelopen 15 jaar is daar ook steeds meer het energieadvies aan individuele bewoners bijgekomen over energiebesparen, zonnepanelen, warmtepompen, ventilatie, enz. De energiecoaches werken nauw samen met het gemeentelijk Duurzaamheidsloket, Veluwe Duurzaam en REL.

Die energiecoaches gaan nu de P1 meters uitrollen bij belangstellende inwoners. De opzet is dat zij belangstellenden helpen de P1 meter in de meterkast te koppelen aan de slimme meter en de App op hun smartphone of tablet te installeren, welke via het huiselijke wifi-netwerk communiceert. Na een maand worden de resultaten besproken en advies gegeven hoe het nog beter kan. Na een jaar (of korter) wordt het jaaroverzicht besproken en is het project voor de inwoner afgerond en kan de P1 meter dienst doen bij een volgende bewoner.

Deelname kost u geen geld.

Aanmelden

Heeft u als inwoner van Ermelo belangstelling om een P1 meter te lenen, meldt u zich dan aan bij het NMP (info@nmpermelo.nl ) onder vermelding van “Energiemeter lenen”. Dan nemen de Energiecoaches contact met u op.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie